Tämä kääris meni viemisiksi varaäidillemme Urjalaan Onnea ja terveisiä sinne edelleen :)

Ei nyt näytä ihan vimpan päältä onnistuneen, mutta maku oli ihan kohdillaan. Helmiä kiinnittäessä ole näemmä painanut pintaan lommoja. No, tekevälle sattuu.

Pohja on kaakaolla maustettu 6 munan perunajauhopohja (siis gluteeniton). 

6 munaa (4)

1,5dl sokeria (1)

Vatkaa kovahkoksi vaahdoksi

1,5 dl perunajauhoja (1)

0,5dl tummaa kaakaojauhetta (0,5)

1tl leivinjauhetta (0,5)

Sekoita ainekset keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon (mielellään siivilän läpi)

Kaada reunalliselle uunipellille HUOM tämä ohje leveämpään uuniin, onko se nyt 60cm... Suluissa määrä tavalliseen (50cm?) uuniin.

Täytteenä vaaleanpunainen (on saajan lempiväri) kermavaahto.

2dl kermaa jämäkäksi vaahdotettuna ja 1dl vadelmahilloa sekoitettuna joukkoon.

Päällystin kieritetyn tortun maustamattomalla kermavaahdolla, jonka päällä kaulintamassa.

Tässä kohtaa piti olla kuva ruokakaupoissa myytävästä kaulintamassasta. Mutta näköjään unohdin kuvan ottaa (mietinkin että joku kuva unohtui...). No, joka tapauksessa nykyisin ainakin S-ryhmän kaupoista saa 250g kaulintamassa paketteja, joissa on makuna vaahtokarkki. Maahantuojana taisi olla Confetti. Sitä nyt testasin tähän, ja yksi paketti oli vähän nafti kaulia näin pitkään käärikseen. Nätimmän olisi saanut jos olisi ollut vaikka 1,5pkt. Ruusun sain jämäpaloista päälle tehtyä. Kauliminen oli helppoa, vähän kyllä meinasi jäädä alustaan kiinni, joten ihan 100% tyytyväinen en siis tähän ollut. Mutta asiansa kyllä ajaa. Koristeet teen jatkossakin mieluummin sokerimassasta. Ainakin tämä lötkistyi liikaa pastaväristä, eikä ruusua meinannut saada sitten aikaiseksi ollenkaan. Jollakin toisella taas voi olla toisenlainen kokemus. Sinänsä kivaa, kun ruokakaupoistakin saa massoja! Meidän lähimmässä Prismassa tämä oli leivontatarvikkeiden (marsipaanit, strösselit, aromit jne) kanssa samassa hyllyssä. Vaaleansinertävä/turkoosi valkoinen paketti.

Mukavia päivänjatkoja kaikille!

Johanna