Heti ekaksi on myönnettävä että tämä kuva on lavastettu. Tein minimokkapalamuffinsseja n. 200, mutta unohdin kuvata ne......... Tämä kappale on suklaapiirakasta muotilla leikattu ja päälle laitettu ylijääneestä marenkitaikinasta pursotettu marenki. Tällaisiahan ne suurinpiirtein olivat :)
Meillä "muutama" vieras perjantaina (kiitos kaikille mukavasta illasta!), ja kaikki muffinit häipyivätparempiin suihin. Ilmeisesti olivat siis hyviä. Ja kyllä muutama suusanallinen kehu tuli, joten kannattaa kokeilla, hyvä resepti.
Mokkapalamuffinit:
2 kananmunaa
1½dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
1dl kiehuvaa vettä
100g margariinia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuoronperään kiehuvan nesteen kanssa. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi. Annostele muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n.10-20 minuuttia (muffinssien koosta riippuen). Jäähdytä.
Tässä myös perinteinen mokkapalakuorrutus ohje:
Kuorrute:
150g margariinia
3rkl kaakaojauhetta
1½dl tomusokeria
3rkl vahvaa kahvia
1rkl vaniljasokeria
Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa voimakkaasti sekaisin. Itse laitoin kaikki ainekset kuppiin ja yön yli jääkaappiin, vatkasin vasta seuraavana päivänä ja hyvin vaahdottui. Pursota tai levitä jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele.
Itse käytin tätä:
Kuuma marenki
0,6 dl vettä
340 g sokeria
2 dl valkuaisia
160 g sirosokeria
Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri vaahdoksi. Keitä kattilassa vesi ja sokeri 116 asteiseksi. Lisää sokerivesi kuumana marenkiin, ohuena nauhana kaataen ja vatkaa massaa kokoajan. Voit halutessasi värjätä massan elintarvikevärillä. Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaisvaahdon, joten marenkia ei tarvitse laittaa uuniin. Laita massa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisia leivospohjia tms. Anna kuivua huoneenlämmössä. Yhden vuorokauden kuivatuksen jälkeen marengit saa irti leivinpaperista ja sisus on pehmeä. Kahden vuorokauden kuivatuksen vaatii, mikäli haluaa marengit pinota päällekkäin. Kuivatusaika riippuu myös hiukan pursotuksen koosta.
Ja tähän taikinaan lisäsin yhden pussin turkinpippurirouhetta. Sopi kivasti yhteen suklaaapohjan kanssa. Marengin pursotin tarjoilupäivän aamuna, joten se oli pinnalata hieman kovettunut, mutta sisältä pehmeää.
Äitienpäiväpipareita. Näihin pursotin ruusut vielä tuosta samasta marenkitaikinasta, ilman turkinpippuria siis.
Loppuviikosta olen nauttimassa aitoa tiramisua aidossa ympäristössä. Siitä lisää ensi viikolla :)