1304925588_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Heti ekaksi on myönnettävä että tämä kuva on lavastettu. Tein minimokkapalamuffinsseja n. 200, mutta unohdin kuvata ne......... Tämä kappale on suklaapiirakasta muotilla leikattu ja päälle laitettu ylijääneestä marenkitaikinasta pursotettu marenki. Tällaisiahan ne suurinpiirtein olivat :)

Meillä "muutama" vieras perjantaina (kiitos kaikille mukavasta illasta!), ja kaikki muffinit häipyivätparempiin suihin. Ilmeisesti  olivat siis hyviä. Ja kyllä muutama suusanallinen kehu tuli, joten kannattaa kokeilla, hyvä resepti.

Mokkapalamuffinit:

2 kananmunaa

1½dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

1rkl vaniljasokeria

1dl kiehuvaa vettä

100g margariinia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuoronperään kiehuvan nesteen kanssa. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi. Annostele muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n.10-20 minuuttia (muffinssien koosta riippuen). Jäähdytä.

Tässä myös perinteinen mokkapalakuorrutus ohje:

 

Kuorrute:

150g margariinia

3rkl kaakaojauhetta

1½dl tomusokeria

3rkl vahvaa kahvia

1rkl vaniljasokeria

Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa voimakkaasti sekaisin. Itse laitoin kaikki ainekset kuppiin ja yön yli jääkaappiin, vatkasin vasta seuraavana päivänä ja hyvin vaahdottui. Pursota tai levitä jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele.

 

Itse käytin tätä:

Kuuma marenki

0,6 dl vettä

340 g sokeria

2 dl valkuaisia

160 g sirosokeria

Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri vaahdoksi. Keitä kattilassa vesi ja sokeri 116 asteiseksi. Lisää sokerivesi kuumana marenkiin, ohuena nauhana kaataen ja vatkaa massaa kokoajan. Voit halutessasi värjätä massan elintarvikevärillä. Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaisvaahdon, joten marenkia ei tarvitse laittaa uuniin. Laita massa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisia leivospohjia tms. Anna kuivua huoneenlämmössä. Yhden vuorokauden kuivatuksen jälkeen marengit saa irti leivinpaperista ja sisus on pehmeä. Kahden vuorokauden kuivatuksen vaatii, mikäli haluaa marengit pinota päällekkäin. Kuivatusaika riippuu myös hiukan pursotuksen koosta.

Ja tähän taikinaan lisäsin yhden pussin turkinpippurirouhetta. Sopi kivasti yhteen suklaaapohjan kanssa. Marengin pursotin tarjoilupäivän aamuna, joten se oli pinnalata hieman kovettunut, mutta sisältä pehmeää.

 

1304925439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Äitienpäiväpipareita. Näihin pursotin ruusut vielä tuosta samasta marenkitaikinasta, ilman turkinpippuria siis.

1304925518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1304925383_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Loppuviikosta olen nauttimassa aitoa tiramisua aidossa ympäristössä. Siitä lisää ensi viikolla :)