Tämä ohje on peräisin kodin suuresta leivonta kirjasta nimella mehevä suklaakääretorttu. Tein tortun maidottomana, ja käytin kerman tilalla appelsiini tuoremehua.
Kamerasta oli akku lopussa, eikä "live" kuvaa näytöstä näkynyt, joten zoomaukset ovat vähän sinne päin
Suklaa kääretorttupohja
4munaa
1 1/4dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1. vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden vaahtoon
3. levitä taikina leivinpaperille tasaisesti.
4. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.
Täyte:
Suklaa-voikiisseli
1 1/2dl sokeria
3/4dl kaakaojauhetta
1 1/2dl kermaa (käytin siis appelsiinimehua)
3 keltuaista
200g margariinia (maidottomana esim. sininen keiju)
3 valkuaista
2 tl vaniljasokeria
1. Sekoita kattilassa sokeri ja kaakaojauhe
2. Lisää kerma (appelsiinimehu) ja keltuaiset (minä lisäsin myös valkuaiset). Kuumenna liedella kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa pehmeä rasva vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten.
5. Lisää valkuaiset yksitellen vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.
6. Levitä heti puolet kiisselistä jäähtyneelle kääretorttupohjalle.
7. Kääri nlevy rullalle ja nosta tarjoiluastiaan.
8. Levitä loput kiisselit tortun pinnalle
9. Vuole esim. juustohöylällä suklaasta lastuja tortun pinnelle, ja sihtaa halutessasi tomusokeria.
Upea zoomaus No pörröinen suklaapinta erottuu kuitenkin...
Jos kiisselin tekee appelsiinimehulla, voi lisätä hieman perunajauhoja sekaan, niin kiisselistä tulee paksumpaa. Koska minä halusin kuumentaa myös valkuaiset oli kiisseli paljon löysempää, kuin kirjan kuvissa, jossa siitä oli tehty jopa pursotuksia. Makua tämä tapa ei ollenkaan haitannut, eikä täyttämistä tai pinnalle sivelyä. Hyvin pysyi valumatta.
Mukavia aurinkoisia ja keväisiä päiviä Teille kaikille <3
Päälle Pandan hurmaavasta tummasta höylättyjä lastuja