Sainpa tällä viikoa tehdä Iidalle heppakakun! Olin luvannut sen jo vuosi sitten kun Iida täytti 9. Nyt pyöreitä vuosia juhlittiin sitten heppateemalla.
Kakun pohja on tehty _kahdesta_ hyväksi havaitusta Black Bomb piirakka pohjasta. Se on erinomainen rakenteeltaan juuri tällaisiin leikattaviin kakkuihin.

Black Bomb suklaapiirakka 

À la Marien sivuilta löydetty ohje
Maidoton, munaton
8 1/4dl vehnäjauhoja
5 1/2dl sokeria
1tl suolaa
2tl soodaa
6rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl etikkaa
2tl vaniljasokeria
1,2dl ruokaöljyä
5 1/2dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet ja sekoita. Paista 200`C n.25min.
Kuorrutus
50g margariinia (laktoositonta jos teet maidottomana)
1/2dl kahvia
250g tomusokeria
3rkl kaakaota (tumma)
2tl vaniljasokeria
Sulata margariini kuumaan kahviin, lisää kaakao, vaniljasokeri ja pikkuhiljaa sekoittaen tomusokerit. Kaada piirakkapohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla.Leikkasin leivinpaperista muotiksi hevosen pään muotoisen kappaleen, jonka avulla leikkasin molemmista suklaapiirakoista vastaavat kappaleet.

Väliin ja päälle tein margariinista, vanilja- sekä tomusokerista kreemin. Muuten en osaa mittasuhteita kertoa, mutta margariinia kului 500g. Hevosen naaman kohdalle on tehty kolmas kerros, kaulassa vain kaksi. Muotoon leikkaus tehdään tässä vaiheessa.

Tässä näkyy miten  kauttaaltaan hevonen on kreemillä kuorrutettu ennen karkkimassaa. Kuorrutin hevosen suoiolla kahdessa vaiheessa, ja silti tuli ryppyjä, murtumia sekä muuta kosmeettista virhettä :(

Päälle sitten harjaa ja kukkia peittämään pahimmat mokat. ;)

Paljon onnea Iida!