Saamme huomenna talkoovieraita kylään, ja tämä omenakorikakku on odottelemassa talkoolaisten päiväkahviaikaa. Nami-Hiirellä on menossa värikäs syksy kakkukilpailu, ja vielä ehdin tällä kakulla ehdin vielä osallistua kilpailuun.

Kakussa on 6 munan perunajauhoilla tehty vaalea pohja.

Kostutus on omena-päärynämehulla, välissä omenasosetta ja vaniljalla sekä sokerilla maustettua kermavaahtoa. 

Pohja:

6 munaa

1 ½ dl sokeria
2 ½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
 
Vataa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siiviliden taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi (jos pelkiä perunajauhoja, voit vatkata hiljaisimmalla teholla ainekset, niin  ei tule perunajauhosta könttejä). Kaada taikina vuokaan (voideltu) ja paista kakku 175 asteessa 35-40min.
 
 
Kermavaahtotäyte:
 
2,5 dl kermaa
1-2rkl sokeria
3 painallusta Nomu vaniljaa (tai vaniljasokeria maun mukaan)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta.

Päällä maustamaton kermavaahto, sivuilla kerman päällä vaahtokarkkimassasta tehdyillä suikaleilla korikuviota. Kahvat ja muut punoset ovat kaikki vaahtokarkkimassaa. Lehdet ovat värjättyä sokerimassaa, ja omenat ihka oikeita omenia jotka on keitetty sokerivedessä kellastumisen estämiseksi.

viininpunainen rusetti oikealla ylhäällä on myös sokerimassaa. Kameran linssiä on tainnut joku tahmatassu käydä hypistelemässä, sen verra kohisevia kuvia näyttää olevan....