Tämä kuva on otettu sellaisesta pakastimessa kärsineestä kappaleesta. HArmittaa kun en heti ottanut kuvia kun olivat valmiita... Nyt meinaa jo ohjekin unohtua, niin pakko kirjoittaa ylös, harva pää kun on...
Pohja on normaali vaalea kääretorttupohja:
4munaa
1dl sokeria
1,5dl jauhoja (käytin perunajauhoja)
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokerikestäväksi vaahdoksi (ainakin 5minuuttia). Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää munasokerivaahtoon. Kaada pellille ja paista 225C 6-10min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperillle ja anna jäähtyä. Täytä täytteellä ja rullaa.
Täyte:
1 prk flora vispiä
3dl vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa vesi ja vaniljakreemijauhe pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa floravispi vaahdoksi. Ota n 1/4 vaahdosta erikseen pintaa varten. Sekoita vaniljakreemi ja 3/4 kermavaahtoa sekaisin ja täytä pohja sillä. Rullaa kääretortuksi. Sivele pinta maustamattomalla kermavaahdolla ja pinnoita vaahtokarkkimassalla.
Vaahtokarkkimassa Pionin ohjeella:
- 200g vaahtokarkkeja
- 0,5dl vettä
- n. 1,5 pkt tomusokeria (a´500g)
- öljyä
Öljyä mikronkestävä kulho. Mittaa kulhoon vesi ja vaahtokarkit. Sulata mikrossa v'lill' sekoittaen.
LAita vatkaimeen taikinakoukut ja sekoita tomusokeri sulaan vaahtokarkkiin vahan kerrallaan. Anna olla yon ajan jaakaapissa.
Taustalla lisaa littaantuneita leivoksia... Osassa oli siis vaaleanpunainen kuorrutus ja valkoinen kukka. Harmitti tama liiskautuminen, mutta onneksi lapsille kelpasi