1300697680_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kuva on otettu sellaisesta pakastimessa kärsineestä kappaleesta. HArmittaa kun en heti ottanut kuvia kun olivat valmiita... Nyt meinaa jo ohjekin unohtua, niin pakko kirjoittaa ylös, harva pää kun on...

Pohja on normaali vaalea kääretorttupohja:

4munaa

1dl sokeria

1,5dl jauhoja (käytin perunajauhoja)

1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerikestäväksi vaahdoksi (ainakin 5minuuttia). Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää munasokerivaahtoon. Kaada pellille ja paista 225C 6-10min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperillle ja anna jäähtyä. Täytä täytteellä ja rullaa.

Täyte:

1 prk flora vispiä

3dl vettä

1 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa vesi ja vaniljakreemijauhe pakkauksen ohjeen mukaan.  Vatkaa floravispi vaahdoksi. Ota n 1/4 vaahdosta erikseen pintaa varten. Sekoita vaniljakreemi ja 3/4 kermavaahtoa sekaisin ja täytä pohja sillä. Rullaa kääretortuksi. Sivele pinta maustamattomalla kermavaahdolla ja pinnoita vaahtokarkkimassalla.

Vaahtokarkkimassa Pionin ohjeella:

  • 200g vaahtokarkkeja
  • 0,5dl vettä
  • n. 1,5 pkt tomusokeria (a´500g)
  • öljyä

Öljyä mikronkestävä kulho. Mittaa kulhoon vesi ja vaahtokarkit. Sulata mikrossa v'lill' sekoittaen.

LAita vatkaimeen taikinakoukut ja sekoita tomusokeri sulaan vaahtokarkkiin vahan kerrallaan. Anna olla yon ajan jaakaapissa.

1300698614_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taustalla lisaa littaantuneita leivoksia... Osassa oli siis vaaleanpunainen kuorrutus ja valkoinen kukka. Harmitti tama liiskautuminen, mutta onneksi lapsille kelpasi Hymy