1300095725_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kääretorttu oli sellainen pikatuliainen. Jos olisi ollut valmiina vaahtismassaa, niin olisin mieluummin sillä paallystänyt. Olisi tullut kauniimpi pinta. Mutta, ehkä kermalla päällystetty on paremman makuinen :) ainakaan ei yhtä makea!

1300095751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja 4 munan vaalea kääretorttupohja

4munaa

1dl sokeria

1,5dl jauhoja (käytin perunajauhoja)

1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerikestäväksi vaahdoksi (ainakin 5minuuttia). Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää munasokerivaahtoon. Kaada pellille ja paista 225C 6-10min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperillle ja anna jäähtyä hetki. Täytä täytteellä ja rullaa.

Täyte:

1 pss blå bandin sitruunakiisselijauhetta

3dl vettä

Valmista kiisseli pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjan väliin ja rullaa.

En ole juurikaan käyttänyt tällaisia valmiskiisseleitä yms. Mutta tämä oli yllättävän hyvä! Raikas.

1300095816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päällä oli kermaruusuköynnös ja suklaasydämiä lehtinä.

 

1300095698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä suklaakakku oli todella hyvänmakuinen. Ruma tuli, ja toinen reuna on tästä kakusta täysin pilalla, se osui kuvun reunaan, ja ganache irtosi levynä.. No pakastin, ja syötiin yhdessä kokouksessa. Ei kauaa ollut tarjolla :)

Pohja on netin tarjonnasta poimittu

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, jauheet ja vanilliinisokeri keskenään, ja lisää seos taikinaan. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n.25-35min

Väliin laitoin kermavaahtoa (ihan aitoa kermaa siis) ja vadelmahilloa.

Kakun päällystin vadelmahillolla, ja sen päälle suklaa ganache:

Suklaa ganache

150 g kermaa
300 g suklaata (tässä tummaa suklaata)

Lämmitä kerma kattilassa(ei saa kiehua) paloittele suklaa siihen ja sulata. Anna hetki jäähtyä ja kaada kakun päälle. Tähän voisi lisätä voi nokareemn antamaan kiiltoa. Mutta mulla se nyt jäi.

Nuo suklaa ruusut olen tehnyt seuraavasti:

100g suklaata

100g siirappia (ei ollut vaaleaa niin ihan normi tumma siirappi)

Laita ainekset kattilaan ja lämmitä niin että suklaa sulaaja muodostuu yhtenäinen massa. Laita jääkaappiin vuorokaudeksi jähmettymään. Muotoile.