1289769437_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä oli isänpäivänä oikein perinteinen mansikkakermakakku, jossa oli kinuskikuorrutus. Upposi lapsille oikein hyvin :) Minua alkaa kakut hiukan kyllästyttämään, tuli kai liikaa viikon sisällä syötyä... Ensin edellisenä viikonloppuna kävimme ristiäisissä Kuopiossa Koivumäen kartanossa ja seuraavalla viikolla oli perheessämme kahdet synttärit ja isänpäivä päälle. Seuraaviin synttäreihin on onneksi kuukausi :)

6 munan kakkupohja

6 munaa

1,5dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan.

Sekoita taikina varovasti tasaiseksi, mieluiten käsinseimerkiksi kierrevatkaimella.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n. 25cm). Tasoita pinta tarvittaessa. Paista kakku 175 asteessa 35-40minuuttia.

Tämä kakkuoli kostutettu pelkällä maidolla. Välissä mansikkasose ja kermavaahto (ihan oikeasta kermasta). Pursotukset floravispiä. Oli muuten jännä flora; kun aukaisin purkin, se oli jo valmiiksi kuin pehmeästi vaahdotettu. Ei tullut purkista ulos kaatamalla, vaan piti kunnolla puristaa. Haju ja maku olivat normaalit, mutta vaahtoa en saanut ihan yhtä kovaksi kuin normaalisti. Ajattelin että pursotukset varmasti lösähtävät, mutta kyllä ne koossa pysyivät sen ajan mitä kakkukin.

Kinuskikuorrutus:

1,75dl fariinisokeria (oli loppu, käytin siirappia 75ml ja sokeria 100ml)

2dl kuohukermaa

ripaus suolaa (muut eivät yleensä käytä, minä laitan tasoittamaan makeaa makua)

ja pieni voinokare antamaan kiiltoa

Keitä sokeria ja kermaa kattilassa kunnes kinuski alkaa hieman jähmettymään. Lisää loppu vaiheessa voi nokare. Tee pisara testi: Tiputa tippa kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Kun tippa ei heti sula, alkaa kinuski olla valmista. En keittänyt tätä kinuskia ihan kovaksi. Pehmeämpi on helpompi kakun päällä leikattaessa.