Äitienpäivänä vietimme myöhässä myös 3v synttäreitä. Suolaisena oli mm. tämä tonnikalavoikkari.
1 iso paketti grahampaahtoleipää
400g creme fraicea (käytin kevytversiota)
2prk rainbow tonnikalaa ja vihanneksia mexicana
Valmista kurkkusalaattia
Kostutukseen tomaatti-vihanneskastiketta vedellä ohennettuna (n. 1:1)
Päällä kevyt majoneesia
Sekoita kulhossa creme fraicet ja tonnikalat (valutetut).
Vuoraa astia kelmulla ja aseta pohjalle paahtoleipiä. Leikkaa tarvittaessa muotoon.
Kostuta leivät lantratulla tomaatti-vihanneskastikkeella. Laita päälle tonnikalacremeä. Halutessasi laita myös kurkkusalaattia Aseta seuraavat leivät ja toimi kuten edellä, kunnes täyte loppuu. Jätä leipäkerros päällimmäiseksi. Kelmuta ja laita jääkaappiin yöksi maustumaa Seuraavanapäivänä kumoa tarjoilulautaselle, ja sivele majoneesia päälle. Koristele.
Minulla oli pyöreä, n. 30cm halkaisijaltaan oleva astia, johon täytettä riitti kahteen väliin, ja isosta paahtoleipä pussista jäi n. 4 siivua käyttämättä. Hyvän makuinen voikkari tästä tuli :)