Luin vanhasta keittokirjasta marenkien reseptiä, ja siellä oli että ripaus suolaa varmistaa valkuaisten vaahtoutumisen. Lisäksi valmistettaessa neuvottiin ensin vaahdottamaan valkuaiset ja suola, sen jälkeen vasta lisäämään sokeri. Testasin, ja vaahtoutui todella nopeasti! Suolaa laitoin 8:n valkuaisen joukkoon ehkä 20 murusta (en siis jaksanut niitä laskea :)). Värjäsin marengit Wiltonin violetilla pastavärillä vaaleanvioletiksi mutta uunissa niistä tuli lähinnä harmaita
8 valkuaista
pikku ripaus suolaa
240ml (16rkl) sokeria (käytin mausteena 1rkl vaniljasokeria)
Erottele munista valkuaiset huolellisesti. Pienikin määrä keltuaista voi estää vaahdon syntymisen.
Vatkaa puhtaassa ja kuivassa (mielellään lasi)kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi. Lisää sokeri. Vatkaa kunnes vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa, ja vatkaimista jäävät "huiput" eivät lösähdä. Pursota pellille. Paista kiertoilmauunissa 75 asteessa n. 2h, "tavallisessa uunissa" 80-100 asteessa. Kypsät marengit ovat kevyitä ja rapeita.
Tästä annoksesta tuli n. 40 ruusumarenkia ja n 60 pikkuista huippumarenkia.