Tällaisen vein tuliaisiksi ystäville maanantai illan naistenkutsuille. Oikein sellainen kesän odotuskakku. Pinta jäi ikävästi epätasaiseksi. Koristeena varastosta sokerimassakukkia ja muutama löysähkö kermaruusu.
Pohja kahden munan kääretorttupohja, joka on paistettu vuoassa ja maustettu kaakaolla (niin ja tehty perunajauhoilla joten kakku on gluteeniton).
Hyydyke:
2prk floravispiä
500g rahkaa
sokeria n. 0,5dl-1dl
n. 0,5l lakkoja
130g valkosuklaata
7 liivatetta
Vatkaa kerma vaahdoksi,lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää marjat (osa murskattuna halutessasi). Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen, maista, tarvitaanko sokeria. Jos haluat lisätä makeutta, laita sokeria. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5min. Lämmitä lakoista irronnutta mehua tilkka mikrossa kuumaksi, ja sulata puristetut liivatteet mehuun. Kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen hyydykkeeseen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä väh. 4h.
Liivatteiden määrää voi vähentää ehkä 5:een. Suklaa hyydyttää myös, ja minun hyydykkeestäni tulikin aika röpöliäinen.
Kovasti kakusta ainakin pidettiin. Itse ehkä vielä ohjetta vähän tuunailen... Ja tietysti marjoja vaihtamalla tulee vaihtelua makuun.