1272360428_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällaisen vein tuliaisiksi ystäville maanantai illan naistenkutsuille. Oikein sellainen kesän odotuskakku.   Pinta jäi ikävästi epätasaiseksi. Koristeena varastosta sokerimassakukkia ja muutama löysähkö kermaruusu.

Pohja kahden munan kääretorttupohja, joka on paistettu vuoassa ja maustettu kaakaolla (niin ja tehty perunajauhoilla joten kakku on gluteeniton).

Hyydyke:

2prk floravispiä

500g rahkaa

sokeria n. 0,5dl-1dl

n. 0,5l lakkoja

130g valkosuklaata

7 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi,lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää marjat (osa murskattuna halutessasi). Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen, maista, tarvitaanko sokeria. Jos haluat lisätä makeutta, laita sokeria. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5min. Lämmitä lakoista irronnutta mehua tilkka mikrossa kuumaksi, ja sulata puristetut liivatteet mehuun. Kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen hyydykkeeseen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä väh. 4h.

Liivatteiden määrää voi vähentää ehkä 5:een. Suklaa hyydyttää myös, ja minun  hyydykkeestäni tulikin aika röpöliäinen.

1272360499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kovasti kakusta ainakin pidettiin. Itse ehkä vielä ohjetta vähän tuunailen... Ja tietysti marjoja vaihtamalla tulee vaihtelua makuun.