Viikonloppuna meni lahjaksi taas puolukkakakku. Ajattelin etten edes kehtaa laittaa sitä tänne, kun vähän aikaa sitten oli miltei samanlainen, mutta laitanpas nyt kuitenkin. Vaihtelevia juttuja sitten enemmän ensi viikolla, kunhan saan äitini syntymäpäiväjuhlat hoidettua alta pois.

1267433189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvat on otettu ulkona, kun lähtiessä muistin ettei kuvaa ole otettu...

1267433219_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päällä mustikoita ja vispikerma pursotusta. Sivulla suklainen "kukkaköynnös". Valkosuklaalla tehdyt kukat eivät vaan erotu vaaleanpunaisesta hyydykkeestä...

Pohja on kahden munan kaakaokäärispohja.

Täyte:

2 prk vispikermaa

1 prk kevyttä kermaviiliä

1 prk maitorahkaa

1-1,5 dl siirappia (tai maun mukaan)

2 dl puolukka survosta

8 liivatelehteä

1rkl mehua tai vettä kuumana

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kermaviili, rahka ja siirappi. Sekoita kunnolla. Lisää puolukkasurvos. Sekoita. Purista liossa olleista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan mehuun tai veteen. Kaada seos ohuena nauhana vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada hyydyke pohjan päälle, ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4h. mieluimmin seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

 

Olisin laittanut kakun päälle kokonaisia puolukoita, mutta ne olivat päässeet loppumaan.