Eilen saimme viettää mukavaa iltaa ihanien ystävien kanssa. Vein tuliaisiksi tällaisen puolukkahyydykekakun.

1265013017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun eeellisenä yönä hyytyessä, oli tuorekelmu "laskeutunut" keskeltä tehden ruman jäljen kakun pintaan. No tein sitten kermaruusuja jälkeä peittämään. Lisäksi ripottelin pieniä valkoisia ja hopeisia nompparelleja.

Minulla on ollut floravispin kanssa muutaman kerra ongelmia, enkä saanut siitä nytkään tarpeeksi kovaa vaahtoa. Ruusutkin siis ovat "löysiä". Tietääkö joku mikä vikana? Parasta ennen päiväykseenkin on useita kuukausia. Taidan seuraavaksi kokeilla jotain muuta merkkiä.

1265013126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva vielä reunasta. Ihan digestivemuruista tehty peruspohja. Sopivat hyvin puolukan kanssa yhteen.

Tällaista kakkua olen aiemmin tehnyt, ja yritin kaupassa muistella mitä siinä oli. Ihan ei oikeat aineet muistuneet mieleen, mutta ei se mitään, tämäkin oli hyvää. Ehkä hieman raikkaampi kuin tuo vanhempi versio. 

 

Digestivepohjainen puolukkakakku isoon irtopohjavuokaan:

4dl kermaa

4dl puolukka-vaniljajogurttia

500g maitorahkaa

n.2dl survottuja puolukoita

maun mukaan siirappia (laitoin 1,5-2dl)

7 liivatelehteä

tilkka puolukkamehua

 

Murskaa pötkö digestivejä, ja lisää joukkoon sulatettua margariinia. Taputtele irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja rahka, sekoita.  Lisää puolukat  ja sekoita tasaiseksi. Lisää siirappia (tai sokeria) makusi mukaan. Kuumenna mehu tilkka mikrossa kuumaksi ja liota puristetut liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana "taikinaan" koko ajan sekoittaen. Anna hyytyä yön yli kylmässä.