Tein tuleviin pikkujouluihin turkinpippurimarenkeja. Marengit sopivat myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.

6 kananmunan valkuaista

6dl sokeria

½pss turkinpippuri crushia

muutama tippa sitruunanmehua

Erottele kananmunista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri valkoiseksi, kovaksi kestäväksi vaahdoksi niin, että taikina pysyy kulhossa ylösalaisin käännettässä. Lisää sitruunanmehu, vatkaa sekaisen. Lopuksi sekaan turkinpippuricrush lusikalla käännellen. Pursota suurisuisella tyllalla marenkeja leivinpaperille ja paista100`C uunissa 2-2,5 tuntia. Paistoin 2 pellillistä yhtä aikaa tavallisessa uunissa (ei kiertoilma) ja onnistuivat hyvin. Otin uunin pois päältä ja jätin marengit vielä jälkilämpöön kuivumaan.

Nämä olivat hyviä. Mutta seuraavalla kerralla laitan koko pussin turkinpippuricrushia tuohon taikina määrään. Marenki kun on niin kovin makeaa...

Kultaiset servietit ostin Villa Rosmarinista, Ideaparkista.