Ostin joskus Ullan Unelmasta glukoosia, ja siinä purkissa oli ohje suklaamassalle. Uu:ssa myydään isossa paketissa valmistakin suklaamassaa (en tiedä onko tämä vastaavaa vai ei), mutta en ole raskinut sitä tilata. Niinpä sitten kokeilin tätä. Massa oli tosi ovelan tuntuista. Yhtä aikaa kovaa, mutta lötköä  

Ruusuja pystyi tekemään, mutta ei niin helposti kuin sokerimassasta. Oli takertuvaisempaa, enkä saanut kaulittua niin ohueksi kuin sokerimassaa.  Mielenkiintoinen massa kuitenkin...

Tässä ohje teillekin:

100g suklaata (käytin Fazerin Ögon&Bak tummaa leivontasuklaata)

50g glukoosia (myös apteekista saa glukoosia)

Sulata suklaa, ja lisää glukoosi. Sekoita kunnolla. Kääri kelmuun ja jäähdytä jääkaapissa. Säilyy muutamia viikkoja jääkaapissa.

Muutama vaihekuva

Lisää glukoosi

Sekoita

Massasta tulee kiinteä köntti kun se on valmista.