1250002020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysin Tampereen Stockmannin Herkusta kondensoitua maitoa (2,65euroa/prk), joten olipa testattava tätä kakkua, joka melkein jokaisessa blogissa jo on ollut. Aluksi meinasinkin etten laita sitä tänne ollenkaan, mutta laitanpas nyt paremman puutteessa kuitenkin. Kuvatkin meinasi jäädä ottamatta, vieraiden kanssa kakku jo aloitettiin, mutta eiköhän tuosta jotakin näe. Ihan hyvää tämä oli, tosi makeaa kyllä. Jotenkin olin odottanut että olisi parempaakin,  kyllä minusta Britakakku vie tästä voiton.

Pohja:

  • 300 g suklaa Digestive-keksejä
  • 100 g margariinia

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • mansikoita ja vadelmia 
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Purkki pitää olla koko keittämisen ajan kokonaan veden alla. Keitettäessä maito muuttuu toffeeksi. Maidot voi keittää jo etukäteen ja säilyttää avaamattomana jääkaapissa.
  4. Lusikoi toffee keksipohjan päälle. Laita päälle mansikoita ja vadelmia.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se.
    Pursota kerma marjojen päälle ja halutessasi koristele.

1250002079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e