Innostuin kehittelemaan pakastimen tyhjennyksen lomassa oman version puolukkakakusta. Olen itse puolukan suuri ystävä, mutta meidän lapset eivät siitä juuri (muutamaa poikkeusta lukuuunottamatta) ainakaan kakussa pidä. Mutta tästä versiosta pitivät Hymy

 

1241852354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

2 munaa

vajaa 1dl sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl kaakaojauhetta

Vajaa 1dl perunajauhoja

Vatkaa muna ja sokeri kestäväksi ja kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan (n.25cm), jos laitat vuoan pohjalle leivinpaperin, se helpottaa valmiin kakun siirtämistä vuoasta pois. Paista 225`C uunin keskitasolla 6 min. Anna jäähtyä vuoassa.

Täyte:

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 prk kevyttä kermaviiliä

1 prk maitorahkaa

1 dl siirappia

2 dl kokonaisia puolukoita

4 liivatelehteä

1rkl mehua tai vettä kuumana

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon kermaviili, rahka ja siirappi. Sekoita kunnolla. Murskaa halutessasi osa puolukoista makua antamaan ja lisää loppujen puolukoiden kanssa vaahtoon. Sekoita. Purista liossa olleista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan mehuun tai veteen. Kaada seos ohuena nauhana vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada hyydyke pohjan päälle, ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4h. mieluimmin seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.