Tämä triplasuklaa kakku meni ystävälleni Hannalle ja hänen perheelleen tuliaisiksi viime viikonloppuna (kiitos vieraanvaraisuudesta <3). Hanna on pyrkimässä eduskuntaan tämän kevään vaaleissa, onnea <3

Kakussa on pohjana kahden munan kaakaokääretorttupohja.

Hyydyke:

6dl kermaa

2dl kermaviiliä

5 liivatelehteä

tilkka maitoa

100g tummaasuklaata

100g maitosuklaata

100g valkosuklaata

2tl vaniljasokeria

ja sokeria maun mukaan ;)

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kermat vaahdoksi, lisää kermaviili ja sokerit. Kuumenna maitotilkka miltei kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate-maitoseos ohuena nauhana kermaseokseen jatkuvasti vatkaten/sekoitaen huolellisesti. Jaa seos kolmeen osioon ja sulata suklaat omissa astioissaan. Kaada sulat suklaat kermaosioiden joukkoon ja sekoita.

Laita pohjan päälle (voi olla keksipohja tai kääretorrtupohja. Pohjan pitää olla jäähtynyt) kermaseoksia varovasti yksi kerrallaan. Vaahdot ovat paksuja, joten voit varoen laittaa ne peräkkäin, ja hyydyttää yhdellä kertaa. Anna jähmettyäkylmässä yön yli tai väh 4 tuntia.

Tämä kakku meni myös tuliaisiksi viime viikonloppuna. Kävimme rakkailla "varavanhemmillamme" uutta vuotta toivottelemassa. Kiitos <3

Kakku on Fazerin ohjeella tehtyä mutakakkua, jossa vehnäjauhot on korvattu perunajauhoilla. Tuli todella pehmeä, suussa sulava rakenne! Kakku oli kyllä hieman liika kauan uunissa, joten "muta" puuttui, mutta oli silti hyvää. Ohje kopioitu suoraan Fazerin sivuilta.

Ainekset
200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Tee näin
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.