Pahoittelen kuvan surkeaa laatua. Joku pikku tahmatassu on varmaan käynyt linssiä rapeltamassa...
Sain Tuikku ystävältä Wilhwlmiina pikkuleipien reseptin. Vihdoin pikkuleipä, jota tehdessä ei kestä kauaa! Resepti on varmasti monelle tuttu, mutta laitan sen kuitenkin, josse sattuu joltakin puuttumaan.
Wilhelmiinat
400g rasvaa
400g sokeria
2 keltuaista
8dl vehnäjauhoja
4tl vaniljasokeria
4tl soodaa
4rkl siirappia
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää vielä lopuksi siirappi.
Pyöritä pitkiä tankoja.Laita yhdelle pellille 2 tanoa, leviävät hurjasti! Paista 180C kauniin kullanrusekeiksi. Leikkaa pötköt lämpiminä viipaleiksi.
Koska ohjeessa käytetään vain keltuaiset, tein vielä marenkeja (resepti tästä). Laitoin mausteeksi kuivattuja karpaloita. Odotin karpaloiden olevan kirpeitä, mutta aika pliisuja olivat. Kuvassa 2 karpalomarenkia ja 1 turkinpippurimarenki.