1275746128_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pahoittelen kuvan surkeaa laatua. Joku  pikku tahmatassu on varmaan käynyt linssiä rapeltamassa...

 

Sain Tuikku ystävältä Wilhwlmiina pikkuleipien reseptin. Vihdoin pikkuleipä, jota tehdessä ei kestä kauaa! Resepti on varmasti monelle tuttu, mutta laitan sen kuitenkin, josse sattuu joltakin puuttumaan.

Wilhelmiinat

400g rasvaa

400g sokeria

2 keltuaista

8dl vehnäjauhoja

4tl vaniljasokeria

4tl soodaa

4rkl siirappia

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää vielä lopuksi siirappi.

Pyöritä pitkiä tankoja.Laita yhdelle pellille 2 tanoa, leviävät hurjasti! Paista 180C kauniin kullanrusekeiksi. Leikkaa pötköt lämpiminä viipaleiksi.

 

Koska ohjeessa käytetään vain keltuaiset, tein vielä marenkeja (resepti tästä). Laitoin mausteeksi kuivattuja karpaloita. Odotin karpaloiden olevan kirpeitä, mutta aika pliisuja olivat. Kuvassa 2 karpalomarenkia ja 1 turkinpippurimarenki.