Uusimmassa Maku-lehdessä oli tällainen mokkapalojen ohje.

1266051101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mokkapalat:

1 pellillinen

200g margariinia

3,5dl vahvaa kahvijuomaa

5dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

4rkl kaakaojauhetta

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

3 munaa

Kuorrutus:

75g margariinia

3/4dl vahvaa kahvijuomaa

6dl tomusokeria

3rkl kaakaojauhetta

Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä

Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.

Levitä kuorrute jäähtyneen piiraslevyn päälle. Koristele strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla. Leikkaa levy annospaloiksi.

 

Minä jaoin tuona taikinamäärän neljään 25cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Aika litteitä tuli, mutta halusinkin reunojen suojaavan kreemiruusuja. Nämä menivät myyjäisiin

Laitan vielä kreemiruusujen reseptin:

125g margariinia

n. 4dl tomusokeria

1rkl vettä

(elintarvikevärejä)

Vatkaa margariini kuohkeaksi vaaleksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi puolet tomusokerista, vatkaa. Lisää vesi, ja loput tomusokerista. Vatkaa tasaiseksi.

Käytin maitoproteiinitonta margariinia, joten nämä ovat maidottomia.

 

1266052043_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pinta ikävästi halkeili piirakkaa nostaessa... On niin ohut tuo alumiinifoliovuoka. Ja kameraan on tainnut joku oireyhtymä, lähikuvat epäonnistuvat aina.

 

Mutta, joka tapauksessa: oikein hyvää ystävänpäivää kaikille netti- ja "tosielämän" ystävilleni, olette korvaamattomia <3

Johanna