Uusimmassa Maku-lehdessä oli tällainen mokkapalojen ohje.
Mokkapalat:
1 pellillinen
200g margariinia
3,5dl vahvaa kahvijuomaa
5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3 munaa
Kuorrutus:
75g margariinia
3/4dl vahvaa kahvijuomaa
6dl tomusokeria
3rkl kaakaojauhetta
Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä
Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.
Levitä kuorrute jäähtyneen piiraslevyn päälle. Koristele strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla. Leikkaa levy annospaloiksi.
Minä jaoin tuona taikinamäärän neljään 25cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Aika litteitä tuli, mutta halusinkin reunojen suojaavan kreemiruusuja. Nämä menivät myyjäisiin
Laitan vielä kreemiruusujen reseptin:
125g margariinia
n. 4dl tomusokeria
1rkl vettä
(elintarvikevärejä)
Vatkaa margariini kuohkeaksi vaaleksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi puolet tomusokerista, vatkaa. Lisää vesi, ja loput tomusokerista. Vatkaa tasaiseksi.
Käytin maitoproteiinitonta margariinia, joten nämä ovat maidottomia.
Pinta ikävästi halkeili piirakkaa nostaessa... On niin ohut tuo alumiinifoliovuoka. Ja kameraan on tainnut joku oireyhtymä, lähikuvat epäonnistuvat aina.
Mutta, joka tapauksessa: oikein hyvää ystävänpäivää kaikille netti- ja "tosielämän" ystävilleni, olette korvaamattomia <3
Johanna