Tämä kakku on muokattu Kinuskikissan Taivaallinen espressokakku reseptistä kevyempään muotoon. Raskaampaa versiota en ole maistanut, mutta tämäkin on todella hyvää! Tein näitä 3kpl viime viikonloppua varten, hieman eri näköisiä variaatioita. Tämä on ainoa josta on kuva olemassa. Kermaruusut kärsivät kuljetuksesta. Ja reunaruusut tässä kakussa tulivat hieman liian ylös.

Kakun keskellä oleva viilto tuli, kun olin aloittamassa kakun leikkausta ja muistin etten ollut ottanut vielä yhtään kuvaa yhdestäkään kakusta. No sitten kuvaamaan vaan, ja viiltokin jäi ikuistetuksi

Ohje on ollut blogissani aikaisemminkin, mutta laitan sen uudelleen, hyvä kakku kun on

Pohja:

2 munaa

vajaa 1dl sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl kaakaojauhetta

Vajaa 1dl perunajauhoja

Vatkaa muna ja sokeri kestäväksi ja kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan (n.25cm), jos laitat vuoan pohjalle leivinpaperin, se helpottaa valmiin kakun siirtämistä vuoasta pois. Paista 225`C uunin keskitasolla 6 min. Anna jäähtyä vuoassa.

Hyydyke:

2dl vahvaa kahvia

2rkl sokeria

4rkl perunajauhoa

2dl rasvatonta hyla maitoa

1 pss daim rakeita

5 liivatelehteä

1 prk vaahtoavaa vanilja kastiketta

1 prk flora vispiä

1 prk maitorahkaa

1dl sokeria

2rkl kahvia

 

Keitä kahvi (2dl vettä, 2rkl kahvia). Sekoita kiisseliä varten sokeri ja perunajauhot kattilassa ja lisää maito sekä valmis kahvi. Lämmitä liedellä kunnes seos pulpahaa. Anna jäähtyä. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa "kerma" ja vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja kahvikiisseli sekä n. 3/4 daimrakeista. Kuumenna 2-3rkl kahvia ja sulata puristetut liitelehdet siihen. Kaada täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Laita vuokaan jäähtyneen pohjan päälle daimrakeita, jätä muutamia koristeeksi. Kaada täyte päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia (on parhaimmillaan seuraavana päivänä). Koristele daimrakeilla ja suklaalla makusi mukaan. Tämän kakun voi myös pakastaa. Sulata jääkaapissa. Kannattaa ottaa pakastimesta jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä. Jos pakasta, kannattaa koristella sulatuksen jälkeen)