1249316184_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen jonkin aikaa haaveillut marenkien tekemisestä. Ohje on sekoitus Mansikkamäen Eben ja Open cafén ohjeista.

2 valkuiaista

reilu 1dl sokeria (käytin Pirkka kevyt kristallia)

2rkl vaniljasokeria

muutama tippa omenaviinietikkaa tai sitruunan mehua

 

Vatkaa kaikki ainekset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi (koneella n.5-8min). Taikina on valmista kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Pursota tai lusikoi pellille nokareita. Paista 75´C 2h (HUOM! marenkien koko vaikuttaa paistoaikaan) ja jätä jälkilämpöön yön ajaksi kuivumaan, uunin luukun voi jättää raolleen esim paistinlastan avulla.

1249316248_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marenkiruusuja pursottaessa, ajattelin että nyt ei ole niin kiire kuin kermaruusujen kanssa. Väärin! Aluksi tuli teräväreunaisempia.

1249316300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sitten tuli pehmeämpiä

1249316350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja lopulta lösähtäneitä. Kai käsien lämpö lösäytti pursotettavaa massaa :-/

1249316389_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän jättityllan vuoksi halusin näitä testata. Ei ollut hyvä keksintö, ainakaan tehdä erikokoisia yhtäaikaa. Valkoiset alkoivat uunissa jo kellastua, kun tämä iso ei ollut lähestulkoonkaan kypsä.

1249316449_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisää harjoittelua vaatii tämä(kin) homma :-)

Tässä Eben ohjeet ruusujen pursotukseen