Olen jonkin aikaa haaveillut marenkien tekemisestä. Ohje on sekoitus Mansikkamäen Eben ja Open cafén ohjeista.
2 valkuiaista
reilu 1dl sokeria (käytin Pirkka kevyt kristallia)
2rkl vaniljasokeria
muutama tippa omenaviinietikkaa tai sitruunan mehua
Vatkaa kaikki ainekset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi (koneella n.5-8min). Taikina on valmista kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Pursota tai lusikoi pellille nokareita. Paista 75´C 2h (HUOM! marenkien koko vaikuttaa paistoaikaan) ja jätä jälkilämpöön yön ajaksi kuivumaan, uunin luukun voi jättää raolleen esim paistinlastan avulla.
Marenkiruusuja pursottaessa, ajattelin että nyt ei ole niin kiire kuin kermaruusujen kanssa. Väärin! Aluksi tuli teräväreunaisempia.
Ja sitten tuli pehmeämpiä
Ja lopulta lösähtäneitä. Kai käsien lämpö lösäytti pursotettavaa massaa :-/
Tämän jättityllan vuoksi halusin näitä testata. Ei ollut hyvä keksintö, ainakaan tehdä erikokoisia yhtäaikaa. Valkoiset alkoivat uunissa jo kellastua, kun tämä iso ei ollut lähestulkoonkaan kypsä.
Lisää harjoittelua vaatii tämä(kin) homma :-)
Tässä Eben ohjeet ruusujen pursotukseen