1274942676_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luin vanhasta keittokirjasta marenkien reseptiä, ja siellä oli että ripaus suolaa varmistaa valkuaisten vaahtoutumisen. Lisäksi valmistettaessa neuvottiin ensin vaahdottamaan valkuaiset ja suola, sen jälkeen vasta lisäämään sokeri. Testasin, ja vaahtoutui todella nopeasti! Suolaa laitoin 8:n valkuaisen joukkoon ehkä 20 murusta (en siis jaksanut niitä laskea :)). Värjäsin marengit Wiltonin violetilla pastavärillä vaaleanvioletiksi mutta uunissa niistä tuli lähinnä harmaita Otsan rypistys

8 valkuaista

pikku ripaus suolaa

240ml (16rkl) sokeria (käytin mausteena 1rkl vaniljasokeria)

 

Erottele munista valkuaiset huolellisesti. Pienikin määrä keltuaista voi estää vaahdon syntymisen.

Vatkaa puhtaassa ja kuivassa  (mielellään lasi)kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi. Lisää sokeri. Vatkaa kunnes vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa, ja vatkaimista jäävät "huiput" eivät lösähdä. Pursota pellille.  Paista kiertoilmauunissa 75 asteessa n.  2h, "tavallisessa uunissa" 80-100 asteessa.  Kypsät marengit ovat kevyitä ja rapeita.

1274942686_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tästä annoksesta tuli n. 40 ruusumarenkia ja n 60 pikkuista huippumarenkia.